dijous, 11 de juny del 2020

Fem gelats!


Avui us proposem fer de cuiners. I que millor que ara que ja fa calor, que fer gelats artesanals.
Passar temps a la cuina i preparar receptes ajuda als infants a desenvolupar una connexió amb tot tipus d’aliments. Formar una experiència positiva amb aliments frescos és molt important, ja que els aliments saludables formen la base d’una bona nutrició. Els nens també aprendran diferents capacitats bàsiques de la cuina.
Els nens aprenen tocant, provant, olorant, sentint i escoltant. I amb la cuina poden utilitzar tots els seus sentits.
La cuina pot aportar grans beneficis en els infants, com són:
  • La motricitat fina i gruixuda: a través dels diferents estris de cuina poden desenvolupar la seva motricitat, molt important en les primeres etapes de creixement.
  • La coordinació mà-ull.
  • La millora en la seva confiança, al realitzar tasques que fan els adults.
  • Desenvolupament de la comunicació, durant l’elaboració de la recepta es poden mantindré converses, aprenent a escoltar i raonar.
  • Aprenen noves textures en manipular diferents aliments.
  • S’atreveixen a tastar aliments nous. El fet que ells facin les seves receptes els pot ajudar a provar nous aliments. En manipular-los s’animen més a tastar-los.
  • Afavoreixen la seva autonomia. 

Receptes de gelats

Gelat de iogurt amb trossets de fruita

Ingredients
Iogurt natural o de sabors
Fruita (maduixa, kiwi, meló...)
Només caldrà barrejar el iogurt amb la fruita que més ens agradi, ficar-ho en un motlle de gelat (si no teniu motlles ho podeu ficar en un got de plàstic, tapar el got amb paper d’alumini i clavar-hi un pal de gelat al mig), deixar-ho congelar fins que estigui fet.


 totnens-cuinem-gelat-de-iogurt2



Gelat de plàtan amb xocolata

Ingredients
Plàtan
Xocolata
Diferents toppings
S’haurà de punxar un pal de gelat al plàtan i posar-ho a la nevera. A continuació s’haurà de fondre la xocolata i cobrir el plàtan amb ella. Un cop s’hagi refredat una mica el podem decorar amb els toppings que més en agradin i deixar-ho congelar.

 totnens-cuinem-gelat-de-platan1



Gelat de fruita

Ingredients
Fruita natural (síndria, meló, maduixes, préssec ...)
Suc natural
Només caldrà trossejar la fruita i ficar-la al motlle del gelat, després els omplirem amb el suc i al congelador.

 Recetas de helados caseros fáciles




Esperem que us hagin agradat aquestes receptes refrescants!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuinar en família

Una de les activitats més relaxants, dolces i divertides és cuinar un  postre ! Què us sembla fer un coc en família? El vostre fill o fil...