Avui us proposem
fer de cuiners. I que millor que ara que ja fa calor, que fer gelats
artesanals.
Passar temps a la
cuina i preparar receptes ajuda als infants a desenvolupar una connexió amb tot
tipus d’aliments. Formar una experiència positiva amb aliments frescos és molt
important, ja que els aliments saludables formen la base d’una bona nutrició.
Els nens també aprendran diferents capacitats bàsiques de la cuina.
Els nens aprenen
tocant, provant, olorant, sentint i escoltant. I amb la cuina poden utilitzar
tots els seus sentits.
La cuina pot
aportar grans beneficis en els infants, com són:
- La motricitat fina i gruixuda: a través dels diferents estris de cuina poden desenvolupar la seva motricitat, molt important en les primeres etapes de creixement.
- La coordinació mà-ull.
- La millora en la seva confiança, al realitzar tasques que fan els adults.
- Desenvolupament de la comunicació, durant l’elaboració de la recepta es poden mantindré converses, aprenent a escoltar i raonar.
- Aprenen noves textures en manipular diferents aliments.
- S’atreveixen a tastar aliments nous. El fet que ells facin les seves receptes els pot ajudar a provar nous aliments. En manipular-los s’animen més a tastar-los.
- Afavoreixen la seva autonomia.
Receptes de gelats
Gelat de iogurt amb trossets de fruita
Ingredients
Iogurt natural o de
sabors
Fruita (maduixa,
kiwi, meló...)
Només caldrà
barrejar el iogurt amb la fruita que més ens agradi, ficar-ho en un motlle de
gelat (si no teniu motlles ho podeu ficar en un got de plàstic, tapar el got
amb paper d’alumini i clavar-hi un pal de gelat al mig), deixar-ho congelar
fins que estigui fet.
Ingredients
Plàtan
Xocolata
Diferents toppings
S’haurà de punxar
un pal de gelat al plàtan i posar-ho a la nevera. A continuació s’haurà de
fondre la xocolata i cobrir el plàtan amb ella. Un cop s’hagi refredat una mica
el podem decorar amb els toppings que més en agradin i deixar-ho congelar.
Gelat de fruita
Ingredients
Fruita natural
(síndria, meló, maduixes, préssec ...)
Suc natural
Només caldrà
trossejar la fruita i ficar-la al motlle del gelat, després els omplirem amb el
suc i al congelador.
Esperem que us
hagin agradat aquestes receptes refrescants!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada