dijous, 25 de juny del 2020

Manipulem gelatina!

Avui us volem proposar una activitat on els vostres fills i filles podran gaudir experimentant amb una textura diferent, en aquest cas, la gelatina.

L'infant podrà descobrir noves sensacions que obtindrà en treballar  amb aquest material.  El fet d'afegir objectes amb la gelatina i manipular-los els permetrà obtenir informació sensorial desconegudes pels infants fins aleshores.
Us animeu a fer-la?



QUÈ NECESSITAREM?
-gelatina (amb sobre i la farem nosaltres)
-cubell o safata
-diferents objectes (que puguin agafar bé els infants) que tingueu a casa. De diferents formes, mides, de fusta, de metall, etc.



ELABORACIÓ



En primer lloc prepararem la gelatina, s'escalfa mig litre d'aigua i es barreja amb el pols, s'afegeix aigua freda i ja la tenim llesta!
Abans de posar la gelatina a la nevera posarem els objectes que volem que l'infant descobreixi. Haurem d'intentar que aquests objectes siguin fàcilment manipulables i de diferents propietats, com ara fusta, metall...



QUÈ TREBALLEM...
És molt important que els infants experimentin amb materials utilitzant el seu cos com a eina principal. Mitjançant un aprenentatge vivencial l'infant té un paper molt actiu a partir de les seves accions i d'aquesta manera percebrà les sensacions que els ofereixen les propietats dels diferents elements, si està fred, o calent, si és tou, o és dur, etc.
Els diferents sentits que treballarem seran: el tacte en manipular-la i tocar-la, el gust, el fet de poder tastar-la i l'olfacte a l'olor el dolç aroma que desprèn.
Veureu com el vostre fill o filla entrarà en un estat de calma i de concentració.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cuinar en família

Una de les activitats més relaxants, dolces i divertides és cuinar un  postre ! Què us sembla fer un coc en família? El vostre fill o fil...